Fryst cheesecaketårta med bär

Resept
Oreobotten:
150 g oreokakor (domino går lika bra)
+5 extra hela oreokakor till mittenlagret
50 g smält smör
Cheesecakesmet:
300 g cream cheese
200-250 g ricotta(mängden är smaksak)
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 citron
100 g jordgubbar (frysta går bra)
150 g blåbär och hallon
Dekoration:
Färska jordgubbar, blåbär och körsbär
Botten:
Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Tryck ut degen i botten på springformen (18-24cm) Destu mindre springform destu snyggare kaka eftersom kakan då blir högre och randen klarare. Ställ in formen i frysen.
Cheesecakesmet:
Vispa cream cheese och ricotta tillsätt vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal, vispa krämigt.
Mixa jordgubbarna till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.
Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå jordgubbssmeten.
Mixa 100 gram blåbär och hallon till puré och blanda dem med resterande cheesecakesmet. Rör i 50 gram hela blåbär och hallon, och häll sedan smeten i formen.
Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan MINST 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.