Det var någon som bad om detta recept så här kommer det! Denna kakan är faktist super enkel att laga och är verkligen värd att vänta på OBS den skall stå minst 4 h i frysen och kan t.ex tillredas dagen innan servering så finns det åtminståne ingen oro över att den inte hunnit frysa.
Smörj en löstagbar form. Smula digestivekex fint och blanda med smält smör (smaksak hur tjockt du vill att bottnet blir och hur smörig du vill att den skall smaka. Bröa formen med blandningen. Ta fram 3 skålar.
Skål 1: 3 äggvitor, vispa till hårt skum. (Häll gulorna i skål 3).
Skål 2: 3 dl grädde, 0.5 tsk vaniljsocker. Vispa.
Skål 3: 3 äggulor, 2 dl socker. Vispa pösigt. Tillsätt 200 g philadelphiaost, vispa.
Rör ihop skål 1+2. Tillsätt 3 (denna skall röras ner i fluffet, ej tvärtom). Frys i minst 4 h. Servera gärna med färska eller frysta jordgubbar eller andra bär.
PS. Kom ihåg att ta kakan ut en tid före serveringen så att den hinner tina upp passligt.