Mysli receptet

5dl kaurahiutaleita
5dl ruishiutaleita
2dl siemeniä (esim kurpitsan-, pinjan-, aurongonkukan- ja pellavansiemeniä)
3dl pähkinöitä (esim cashew pähkinöitä, saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja manteleita)
kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan (esim rusinat ja papaija)
1/2 dl oliiviöljyä
(3 rkl hunajaa)
kanelia
kardemummaa
inkivääriä
ripaus suolaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mikäli käytät hunajaa, kuumenna oliiviöljy ja hunaja pannulla yhtenäiseksi seokseksi (älä päästä kiehumaan asti). Jos haluat sokerittoman version, skippaa tämä vaihe.
2. Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet kulhossa. Lisää mausteita oman maun mukaan, itse käytin ohjeessa mainittuja mausteita ja tuli tosi hyvää! Kaada ja asettele mysli pellille tasaisesti. Kaada öljy/öljyhunajaseos tasaisesti myslin päälle ja möyhi vähän, jotta jokainen saa varmasti öljyä osakseen.
3. Paista n. 15 min. Voit käännellä välillä, jos siltä tuntuu. Vahdi mysliä koko paiston ajan, sillä pähkinät palavat helposti. Kun talon valtaa ihana paahdetun pähkinän tuoksu, mysli on valmista.
4. Anna myslin hieman jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät.
Som sagt så ifall ni vill köra med den aldra hälsosammaste variantten av detta recept så skippar ni honungsfasen och gällande torkade frukt valet så är ex papaija ett bra exempel på en inte så sockrig torkad frukt, men det beror väl också på märket.. I och för sig är detta recept som sådant redan mycket hälsosammare än de myslin som finns att köpa i butiker så jag tycker inte att det är nödvändigt att lämna bort honunget.