Tiramisu
noin 26 savoiardikeksiä
1 dl vahvaa kahvia
2 rkl marsalaviiniä
1 rkl sokeria
Täyte:
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
2 rkl marsalaviiniä
500 g mascarponejuustoa
2 munanvalkuaista
Pinnalle:
tummaa sokeroimatonta
kaakaojauhetta
1. Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja marsalaviini. (Marsalaviinin voi korvata konjakilla, portviinillä, rommilla tai amaretolla.)
2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon ja aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle. Vatkaa seos kuohkeaksi. Vaahto on sopivan kuohkeaa, kun pintaan vedetty viiva pysyy hetken näkyvissä. Nosta kulho vesihauteesta.
3. Sekoita mascarponejuusto ja täytteen alkoholi keskenään. Sekoita juustoseos keltuaisvaahdon joukkoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto muun täytteen sekaan.
5. Varaa valmistus- ja tarjoiluastiaksi noin 1,5 litran vetoinen korkeareunainen vuoka. Kaada kahviseos laakealle lautaselle ja kasta keksit molemmin puolin kahviin. Levitä kerros keksejä vuoan pohjalle.
6. Levitä kolmasosa täytteestä keksien päälle. Tee samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Päällimmäiseksi tulee täytettä.
7. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä noin kolme tuntia. Siivilöi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta.